מתכון לגולאש ממסעדה מאוד מומלצת בבודפשט הנקראית “For Sale Pub” , מסעדה המיוחדת גם בעיצוב שלה ומנותיה מאוד גדולות .
מרכיבים(8 מנות):
1 ק”ג נתח כתף בקר (מספר 4) מופשר
4 תפוחי אדמה גדולים
2 גזרים
4 עגבניות בשלות
4 בצלים גדולים
3 שיני שום
4 כפות פפריקה
קמצוץ סוכר
פפריקה חריפה – לבחירה
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון
אופן הכנה:
• אחרי שנשטוף את הבשר שהפשרנו, ננגב ונחתוך אותו לקוביות.
• נקלף תפוחי האדמה ועגבניות ונחתוך אותם לקוביות בינוניות, את הגזר נפרוס בצורה גסה.
• נקצוץ גס את הבצל, ונכתוש שיני השום.
• נחמם שמן לטיגון בסיר גדול ונטגן את הבצל עד להזהבה קלה על אש בינונית. נוסיף את העגבניות, הגזר והשום ונטבל במלח, פלפל, פפריקה, מעט סוכר ונטגן תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך דקה.
• נוסיף את קוביות הבשר ונכסה אותן במים לא עד הסוף, ננמיך מעט את האש ונבשל את הבשר במשך שעתיים, עד שיתרכך וישחים.
• נוסיף לסיר את תפוחי האדמה, נטבל במלח, נוסיף 3-4 כוסות מים, נערבב ונביא לרתיחה. ננמיך את הלהבה ככל הניתן ונבשל במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.
שיהיה בתאבון !!
השאירי תגובה