כשאנחנו מגיעים אל הילדים שלנו ויש לנו שיח אתם בו אנחנו מעבירים מסרים ומביעים את הרגשות והמחשבות שלנו,לפני כל זה, אנחנו נמצאים בשיח מול עצמנו, מבלי לשים לב אנחנו נותנים לעצמנו משוב על איך אנחנו וכמה אנחנו בסדר או לא.
השיח הזה הוא מאוד משמעותי כי הוא יוצר מין הלך רוח שמשפיע אחר כך על הדיבור עם הילד שלי. כך שאם אני ביקורתית כלפי עצמי וטרודה או לחוצה אז זה יבוא לידי ביטוי באיך שאפנה לילד שלי וישפיע על הדרך בה הוא יגיב אלי. הוא יחוש את האנרגיה שלי שלא נעימה ויגיב אל האנרגיה עוד לפני שהאזין למסר ולתוכן הדברים.
מה שאני רואה זה שלא משנה מה ההורה אומר אלא האיך, יש דרך להגיד את הדברים כך שהתקשורת תהיה יעילה ונעימה ותצור שיתוף פעולה ואוירה טובה.
אז איך בעצם עושים זאת איך יוצרים אנרגיה טובה?
הכל מתחיל בתוכנו, המילים והמחשבות בהם נבחר לחוות את עצמנו ולהגדיר את עצמו הם שיתחילו לבנות בתוכנו מעין בנק של אנרגיה טובה. הדרך הכי טובה לעשות זאת היא להתחיל שיח פנימי שמחפש מה טוב בי, במציאות ובילדי. אבל ראשית בי כאמא, מה אני אוהבת בעצמי, מה עשיתי היום שגרם לי לחוש סיפוק, מה אני נהנית לעשות ומה בא לי טבעי ותמיד מצליח לי ועושה לי ולסביבתי טוב.
כזה שיח מלבד תכנית החיסכון באנרגיה טובה שנפתחת לי בלב, יוצר דפוס חדש של לחפש גם בילדים שלי מה טוב בהם, מה הם עושים בטבעיות והנאה ומלהיב אותי. כשבלב שלי מלא ברגשות חיוביים כלפי עצמי וילדי מתחיל שיחה אחר והתקשורת משתפרת היא הולכה רכה ותומכת ומלאת פרגון וקל לתקשר ולשתף פעולה.
טיפ ממוקד להתחלה: נסו להתביית על תכונה טובה שלכם ותתחילו להביע אותה ולהיות ערים לתרומה שלה בחייכם. לכו עם זה שיש לכם את המתנה הזו שיכולה להיות לכם לעזר בכל זמו ומצב. בהמשך תתחילו להתביית על תכונה אצל ילדכם ולעשות בדיור את אותו הדבר.
רינת גמליאל מנחת באמצעות NLP ודמיון מודרך לילדים והורים
השאירי תגובה